‘Diversiteit en inclusie begint bij de top van de organisatie’, zegt Terence Guiamo, hoofd Diversiteit & Inclusie van PricewaterhouseCoopers. ‘We zijn in Nederland op de goede weg, maar het gaat nog niet snel genoeg.’

Misschien een beetje een open deur, maar waarom zijn diversiteit en inclusie eigenlijk zo belangrijk?

Voor de maatschappij als geheel is het uiteraard van belang om alle groepen goede kansen te bieden. Maar voor organisaties is diversiteit ook onmisbaar. We zijn van nature gewend om mensen te zoeken die lijken op degenen die al in de organisatie werken. Maar als iedereen zo’n beetje op dezelfde manier tegen de dingen aankijkt, kom je minder snel tot oplossingen. Met verschillende invalshoeken lukt dat beter. Diversiteit in je organisatie helpt daarbij. Overigens moet je daarbij niet alleen denken aan culturele of etnische diversiteit, maar ook aan bijvoorbeeld de man-vrouwverhouding, lhbt’ers en mensen met een arbeidsbeperking. Er gebeurt in Nederland wat dit betreft al best veel, maar het gaat nog niet snel genoeg.

Wat kun je als werkgever doen om de diversiteit in je organisatie te vergroten?

Zorg er allereerst voor dat de top van de organisatie diversiteit omarmt en continu uitdraagt hoe belangrijk het is. Daarnaast is het van groot belang om te meten. Bij PricewaterhouseCoopers monitoren we continu onder meer de instroom, de uitstroom, gelijke beloning en gelijke promotie. Zo krijg je een goed beeld van de diversiteit in alle lagen van je organisatie en heb je een instrument in handen om je beleid mee te ontwerpen en verder te ontwikkelen.

Hoe kan UWV bedrijven helpen bij het bevorderen van de diversiteit?

Allereerst door zijn voorbeeldfunctie. Laat zien wat je zelf doet op dit gebied. Meer concreet kan dat bijvoorbeeld door het aantrekkelijk te maken voor bedrijven om bijvoorbeeld mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen (door middel van subsidies en voorzieningen). Maar dat doet UWV gelukkig al.

Bekijk andere artikelen

UWV helpt bij werven in de carrosseriebranche

RvB-lid Guus van Weelden gaat samen met werkgeversadviseur Mesut Aydemir op pad om te kijken hoe er door UWV aan de vraag voor nieuw personeel in de carrosseriebranche wordt voorzien.

De candidate experience

Geert-Jan Waasdorp is oprichter van Intelligence Group, een onderzoeks- en databureau gespecialiseerd in arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Hij vertelt over de ontwikkeling van een nieuwe stap in het sollicitatieproces.

Aandacht voor werknemers met schulden

Schulden bij werknemers kunnen leiden tot stress en productiviteitsverlies, en zelfs uitval. Herken de signalen en handel preventief.