Viviënne Lazet, adviseur Werkgeversdienstverlening bij UWV, maakt voor werkgevers inzichtelijk welke eenvoudige werkzaamheden er in een werkproces zijn en of deze wellicht geschikt zijn voor iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wat is bedrijfsadvies inclusieve arbeidsorganisatie?

‘Het is een service van UWV. We kijken naar het proces binnen een organisatie. Zijn er taken die ook gedaan kunnen worden door iemand onder startkwalificatieniveau en mensen met een arbeidsbeperking? Zo heb ik de processen bij zorgorganisatie Libertas Leiden onder de loep genomen. Een van de dingen die ik daar zag was dat het verzorgend personeel per week een uur bezig was met het uitdelen van flessen sap. Dat kan iemand anders natuurlijk ook prima doen. In totaal werd 1,75 fte van de 10 besteed aan eenvoudig werk. In tijden dat het moeilijk is om verzorgend personeel te vinden, kan het lonen om deze taken bij iemand anders neer te leggen. Dat haalt wat druk van de ketel en het levert kansen op voor mensen die zelf niet makkelijk aan de slag komen.

Hoe kan deze methode werkgevers helpen?

Werkgevers hebben vaak niet goed in de gaten welke taken precies door wie gedaan worden en hoeveel tijd ze kosten. Vreemde ogen – die hier ook in gespecialiseerd zijn – zien dat scherper. Bovendien spreken wij uitgebreid met de werknemers om de processen helder te krijgen. Dat doe je vaak niet zelf tussen de bedrijven door. Als je zelf geen taken binnen je bedrijf ziet om mensen onder startkwalificatieniveau en met een arbeidsbeperking aan te nemen, dan kunnen wij helpen je deze te ontdekken. Om de druk op het eigen personeel te verlichten, maar ook om zo bij te dragen aan de baankansen voor arbeidsbeperkten en te voldoen aan de banenafspraak.

Welke inzet wordt gevraagd van de werkgever?

Echte motivatie en draagvlak is een must. Niet alleen het managementteam, maar ook de afdeling waar de taken herverdeeld worden moet erachter staan. Je kunt te maken krijgen met jobcoaching, een andere taakverdeling en nieuwe collega’s. Verder kost het tijd om met elkaar de werkprocessen helder te krijgen. Gelukkig krijg je er ook veel voor terug. De herverdeling van taken geeft bijvoorbeeld minder werkdruk en meer ruimte voor verdieping of studie.

Wilt u ook een inclusieve bedrijfsanalyse laten doen voor uw bedrijf? Neem dan contact op met een van de WerkgeversServicepunten bij u in de buurt. Voor de mogelijkheden om zelf een bedrijsanalyse te doen voor uw bedrijf kunt u het document 'Zelfscan mogelijkheden voor mensen met een arbeidsbeperking' raadplegen.

Bekijk andere artikelen

Modeteam, opleiden in theorie en praktijk

Oplossingen voor personeelstekorten in de zorg, stappenplan bij zwanger en ziek, en bedrijfsinclusief advies. Plus: werken in de mode!

Zwanger en ziek: wat nu?

Uw zwangere werkneemster is ziek. Waar op uwv.nl kunt u dan terecht? Een overzicht van de juiste formulieren per situatie. Voor, tijdens en na het zwangerschapsverlof.