Oegema Transport heeft door de hoge uitstroom van personeel doorlopend vacatures voor nieuwe chauffeurs. Om al deze vacatures te kunnen vervullen maken ze ook gretig gebruik van zij-instromers: personeel dat uit een ander vakgebied de stap naar de transport maakt. Zo ook Daniël, die voor hij chauffeur werd voor Ongediertebestrijding Nederland werkte. Logistiek manager Erwin Jacobs legt uit hoe zij te werk gaan bij het werven en begeleiden van zij-instromers.

Zij-instromen in de transport

Zij-instromen in de techniek

Zij-instromers zijn voor meerdere beroepen en vakgebieden interessant. Naast transport maakt ook de technieksector veel gebruik van zij-instromers. Zo ook JAWS, partner in techniek voor opdrachtgevers en werkzoekenden. Zij begeleiden een opleidingstraject van vier tot zes maanden, waarbij kandidaten de helft van de tijd naar school gaan en de helft van de tijd stagelopen. Het verhaal van JAWS is te lezen in de april-editie van NLWerkt Online.

Bekijk andere artikelen

Reistijd (geen) bezwaar

Re -integratie, de arbeidsmarkt van 2020, en oplossingen voor werkgevers in de transport. En hoe zit het met afwegingen die werknemers maken over woon-werkverkeer?

3 vragen over re-integratie

'Ga met uw medewerker op zoek naar de natuurlijke kwaliteiten, niet de aangeleerde. Dan is de kans op blijvend herstel groter.'

De arbeidsmarkt van 2020

UWV-arbeidsmarktadviseur Katinka van Brakel over de ontwikkelingen die van invloed zijn op het vinden van personeel in 2020.