Uit onderzoek van ABN AMRO – op basis van data van UWV – blijkt dat mannen gemiddeld 49 kilometer willen reizen om op hun werk te komen. Bij vrouwen is dat een stuk minder: 28 kilometer. Voor werkgevers betekent dit dat er meer mensen op hun vacatures zouden reageren, als de woon-werkafstand wat kleiner zou zijn. Het onderzoek van de bank laat ook zien dat er grote regionale verschillen zijn, zowel wat betreft beschikbare banen als aanbod van arbeidskrachten.

Gunstige arbeidsvoorwaarden

Als werkgever kunt u op meerdere manieren omgaan met krapte op de arbeidsmarkt. Als beoogd personeel in de buurt niet te vinden is, ligt het zoeken van personeel dat verder weg woont voor de hand. Echter blijkt het dus belangrijk hierbij de bezwaren tegen reistijd te ondervangen. Deze bezwaren verminderen kan bijvoorbeeld op de volgende manieren:

  • Maak in uw arbeidsvoorwaarden expliciet duidelijk hoe u tegemoetkomt aan de bezwaren van sollicitanten tegen lange reisafstanden. Voor veel mensen is thuis werken bijvoorbeeld een uitkomst.
  • Maak parttime werken mogelijk. Uit onderzoek blijkt dat vooral vrouwen hier veel behoefte aan hebben. In beroepen waar meer vraag is naar diversiteit (bijvoorbeeld in de technieksector) kan dit een uitkomst zijn.
  • Waar in de ene regio in een bepaalde sector een tekort aan vakkrachten is, kan er in een andere regio juist een overschot zijn. U kunt er voor kiezen om meer te adverteren in deze regio's. In combinatie met thuiswerkmogelijkheden zijn mensen op deze plekken misschien wel bereid om meer te reizen.

Baan, scooter, woning

Meesterkok en culinair ondernemer Ron Blaauw doet er werkelijk alles aan om gekwalificeerde medewerkers binnen te halen én te houden. Vorig jaar maakte hij een baan in een van zijn Amsterdamse restaurants extra aantrekkelijk door een scooter en woonruimte aan te bieden. In NL Werkt magazine van zomer 2018 is Blaauw naar de motivatie achter zijn werkwijze gevraagd.

Bekijk andere artikelen

Zij-instromen in de transport

Zij-instromers kunnen een oplossing zijn voor krapte op de arbeidsmarkt. Zoals bijvoorbeeld bij het tekort aan vrachtwagenchauffeurs in de transportsector.

3 vragen over re-integratie

'Ga met uw medewerker op zoek naar de natuurlijke kwaliteiten, niet de aangeleerde. Dan is de kans op blijvend herstel groter.'

De arbeidsmarkt van 2020

UWV-arbeidsmarktadviseur Katinka van Brakel over de ontwikkelingen die van invloed zijn op het vinden van personeel in 2020.