Horeca draait bij uitstek om het doen. Een goede kandidaat op papier bewijst zich pas echt als hij of zij eenmaal in de keuken of in de bediening staat. Daarom organiseerden 4 werkgevers samen met het WerkgeversServicepunt Holland-Rijnland 'Kijkje in de keuken', een dag waarbij werkzoekenden en werkgevers in de horeca elkaars kwaliteiten kunnen zien, horen en proeven.

Werven op de werkvloer

Praten aan de snijtafel

WerkgeversServicepunt Holland-Rijnland organiseerde 'Kijkje in de keuken' samen met horecaondernemers Brasserie Groep, de Horeca Groep Leiden, IBIS Leiden Centre en Golden Tulip Noordwijk Beach. Gesprekken werden gevoerd aan de mise-en-place, tijdens het bereiden van een maaltijd. Ook was er een masterclass bediening: meerdere borden meenemen en serveren zonder hierbij eten of drinken te morsen. Op deze manier kregen de werkgevers een goed beeld van de praktische kwaliteiten van de kandidaten.

Werkgevers zijn enthousiast

Werknemers en werkgevers waren enthousiast over deze nieuwe manier van solliciteren. Erik Jak van IBIS Leiden en Michael van Rijn van Golden Tulip Noordwijk Beach: ‘Dit laat ons zien dat het ook mogelijk is om kandidaten op een andere manier te enthousiasmeren én te selecteren voor een baan in de horeca. Dit heeft toekomst. Wij sluiten graag weer aan bij de volgende editie.’

Bekijk andere artikelen

Koken zonder grenzen

Arbeidsbeperking een bezwaar in de horeca? Hilton Schiphol laat zien: ook een dove kok kan de sterren van de hemel koken.

3 vragen aan Ericson Kirindongo van NS

NS vond 12 nieuwe collega’s voor moeilijk vervulbare vacatures in één middag. Hoe deden ze dit?

Wat zijn de regels?

Het zogeheten opzegverbod beschermt zieke werknemers tegen ontslag. Hoe zit dit precies?