Jonggehandicapten duurzaam aan het werk

Publicatiedatum: 07 mei 2018

Met subsidie van UWV heeft Regioplan onderzoek gedaan naar de duurzaamheid van werk voor jonggehandicapten. In het onderzoek zijn drie transities bekeken:

  • werkbehoud in tijdelijke contracten;
  • de overgang van een tijdelijk dienstverband naar een vast dienstverband;
  • werkhervatting nadat een eerdere baan is afgelopen.

Voor iedere transitie zijn de factoren en processen in kaart gebracht die van belang zijn bij werkboud. De belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dat niet een aantal losse factoren de duurzaamheid van werk bepalen, maar dat er drie kernprocessen te onderscheiden zijn:

  • het copingsproces, dat wil zeggen de manier waarop de jonggehandicapten omgaan met hun beperking;
  • het matchingsproces waarin de mogelijkheden van de jonggehandicapte afgestemd worden op het werk en de context in het bedrijf;
  • het besluitvormingsproces van de werkgever om al dan niet een vast contract aan te bieden.

In arenagesprekken hebben jonggehandicapten, leidinggevenden en werkbegeleiders samen het gesprek gevoerd over hoe de verschillende partijen deze processen kunnen beïnvloeden en duurzaam werk kunnen bevorderen. In een buitenring hebben vertegenwoordigers van UWV, SZW, de re-integratiebranche, werkgevers, vakbonden en cliëntenorganisaties geluisterd en vragen gesteld. De partners in de buitenring hebben deze opbrengsten uit de arenagesprekken en hun eigen ideeën gebruikt om samen acties te bedenken die deze organisaties kunnen om werknemers, werkgevers en begeleiders te ondersteunen.

Download: Jonggehandicapten duurzaam aan het werk (pdf, 2 MB)

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten