Evidencebased werken bij dienstverlening aan werkzoekenden

Publicatiedatum: 05 sep 2019

UWV Kennisverslag (UKV) 2019-6 gaat in op het ontstaan en gebruik van de Keuzehulp dienstverlening WW. Dit instrument helpt adviseurs om een bewustere, evidencebased keuze te maken welke dienstverlening het best bij de werkzoekende past.

De keuzehulp bundelt alle beschikbare informatie over welke dienstverlening voor welke werkzoekende werkt, zowel uit wetenschappelijke als praktijkinzichten. In gesprek met de werkzoekende combineert de adviseur deze inzichten met die van de werkzoekende en komt tot dienstverlening op maat. Deze werkwijze draagt bij aan evidencebased werken en vakmanschap binnen UWV.

  • De Keuzehulp dienstverlening WW voorziet de adviseur werk van de beste beschikbare kennis en stimuleert om op basis daarvan met de werkzoekende bewuster te kiezen welke dienstverlening het best past.
  • Bij de ontwikkeling van de keuzehulp hebben adviseurs, specialisten in opleiden en ontwikkelen, implementatiedeskundigen, ontwikkelaars van dienstverlening en onderzoekers van UWV intensief samengewerkt. Hierdoor sluit het instrument goed aan bij de praktijk van de adviseurs en zorgt daarmee ook voor meer draagvlak.
  • Actief in gesprek gaan met adviseurs werk over beschikbare wetenschappelijke kennis helpt hen die kennis op waarde te schatten en hiervan meer gebruik te maken.
  • Om evidencebased werken te stimuleren is meer nodig dan een keuzehulp. Medewerkers moeten hun vakmanschap continu ontwikkelen en hiervoor ruimte krijgen van hun leidinggevenden.


Download: UKV 2019-6 Evidencebased werken bij dienstverlening aan werkzoekenden (pdf, 1 MB)

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten