Deskundigenoordelen. Cijfers, trends en relatie met de WIA-claimbeoordeling

Publicatiedatum: 04 mei 2021

UWV onderzocht wie de aanvragers van de vier verschillende typen deskundigenoordelen zijn, wat de uitkomst ervan is, hoe de aantallen zich ontwikkelen over de tijd en wat de relatie is met de WIA-aanvraag en een verlenging van de loondoorbetalingsverplichting.

Een deskundigenoordeel is een onafhankelijk oordeel van verzekeringsartsen en/of arbeidsdeskundigen van UWV over de arbeids(on)geschiktheid of re-integratie van een werknemer tijdens de loondoorbetalingsperiode. Aanleiding voor een deskundigenoordeel kan een meningsverschil of stagnatie in de re-integratie zijn. Men kan het deskundigenoordeel ook vragen als check dat men het juiste doet. UWV geeft jaarlijks ongeveer 11.000 deskundigenoordelen af.

Dit zijn de belangrijkste bevindingen:

  • In 2019 is 73% van de deskundigenoordelen van werkgevers afkomstig. Zij vragen UWV vooral of de eigen re-integratie-inspanningen voldoende zijn. Werknemers vragen vooral deskundigenoordelen over arbeids(on)geschiktheid en passende arbeid aan. Een deskundigenoordeel over de inspanningen van de werknemer vragen beide partijen ongeveer even vaak aan.
  • Na een prijsstijging in 2013 daalde het aantal deskundigenoordelen flink. Na deze dip vragen werkgevers weer steeds vaker een deskundigenoordeel over de vraag of hun eigen re-integratie-inspanningen voldoende zijn. De overige drie typen deskundigenoordelen bleven dalen. De afgelopen vier jaar is het totale aantal deskundigenoordelen stabiel gebleven.
  • Na een deskundigenoordeel volgt vaak ook een WIA-aanvraag (58%), vooral als de vraag was of de re-integratie-inspanningen van de werkgever voldoende zijn (76%).
  • Als de re-integratie-inspanningen van de werkgever voldoende zijn bevonden, is de kans op een verlenging van de loondoorbetaling relatief klein (5%), als ze onvoldoende zijn bevonden is deze kans relatief groot (21%). Na een voldoende als tussenstand, gaat het dus een enkele keer later in het traject alsnog mis. En na een onvoldoende als tussenstand, worden de tekortkomingen meestal nog tijdig gerepareerd.
  • Werkgevers vragen vooral een deskundigenoordeel om te checken of UWV hun motieven kan onderschrijven om na een jaar nog geen re-integratie in te zetten of om geen traject richting nieuwe werkgever te starten. Waarschijnlijk doen ze dit met het oog op de latere toetsing van het re-integratieverslag door UWV. Bij die toetsing kan UWV immers bij onvoldoende inspanningen beslissen om de loondoorbetalingsverplichting met een jaar te verlengen.

Tegelijk met dit UWV Kennisverslag is het onderliggende rapport Deskundigenoordelen 2012-2019 verschenen.

Download: Deskundigenoordelen. Cijfers, trends en relatie met de WIA-claimbeoordeling (pdf, 1 MB)

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten