Kennis, cijfers en onderzoek

Wat is wat? Bekijk alle soorten publicaties op het gebied van kennis, cijfers en onderzoek in ons overzicht.

Trendrapportage banenafspraak eerste kwartaal 2021

Gemeenten, werkgevers en andere betrokkenen hebben behoefte aan inzicht in de voortgang van de banenafspraak en beschut werk op regionaal niveau. Daarom publiceert UWV op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ieder kwartaal de regionale rapportages banenafspraak en beschut werk. De laatst verschenen rapportages bevatten de stand van zaken per het eind van het eerste kwartaal van 2021. De trendrapportage geeft aan hoe de omvang van de doelgroep banenafspraak zich ontwikkelt en hoeveel banen er in de definitie van de banenafspraak per arbeidsmarktregio gerealiseerd zijn.

Download: Regionale trendrapportage banenafspraak - 1e kwartaal 2021 (pdf, 1 MB)

Cijfers en trends, augustus 2021

De publicatie ‘Cijfers en trends UWV’ bevat de meest recente maandelijkse cijfers over de wetten WW, IOW, WIA, WAO, WAZ, Wajong, Ziektewet en Wazo.

Download: Cijfers en trends, augustus 2021 (pdf, 245 kB)

UWV Kennisagenda 2020-2021

De UWV Kennisagenda 2020 –2021 geeft een overzicht van de belangrijkste kennisprojecten die UWV de komende 2 jaar uitvoert. De focus ligt op 4 thema’s.

Download: UWV Kennisagenda 2020-2021 (pdf, 1 MB)

UWV Onderzoeksubsidies

UWV stelt subsidie beschikbaar voor onderzoek. Elke 2 jaar stelt UWV de subsidierondes vast via de Kennisagenda. De onderwerpen van onderzoeken hebben betrekking op thema’s rondom werk en re-integratie van mensen met een ziekte of handicap.

Meer informatie over UWV Onderzoeksubsidies

Portal Arbeidsmarktinformatie

In de Portal Arbeidsmarktinformatie leest u de laatste arbeidsmarktcijfers en -prognoses.

Portal Arbeidsmarktinformatie

UWV Kennisnieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en kennispublicaties van UWV? Meld u aan voor de maandelijkse UWV Kennisnieuwsbrief en lees de laatste editie.

Aanmelden

UWV Kennisverslag

Elke maand een artikel van de kennisspecialisten van UWV in uw mailbox? Meld u aan voor de maandelijkse e-mail alert en lees de laatste editie.

Aanmelden

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten