De meeste banen zijn verdwenen bij uitzendbureaus (- 31.000), specialistische zakelijke dienstverlening (-15.000), horeca (-12.000) en cultuur, sport & recreatie (-10.000). Deze sectoren werden direct getroffen door de contactbeperkende maatregelen. Bovendien werken in deze sectoren veel mensen met een flexibel contract. Veel bedrijven namen afscheid van medewerkers met een flexibel contract.

Ook in verschillende kleinere sectoren nam het aantal banen af. In absolute getallen gaat het dan niet om grote aantallen, maar relatief gezien is de krimp groot. Zo verdwenen er ook banen in de reisbranche (-14%), beveiliging (-8%) en schoonmaak (-5%).

De detailhandel food heeft vermoedelijk als enige sector enigszins geprofiteerd van de coronacrisis. Doordat de horeca moest sluiten en tussen de lockdowns minder klanten kon ontvangen dan voorheen, hebben consumenten meer gekocht in supermarkten en andere winkels voor levensmiddelen.

Door de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is er veel werkgelegenheid behouden. Met name in de luchtvaart is hierdoor het banenverlies beperkt. En dat terwijl de impact van de coronacrisis enorm is in deze sector. Toch nam, ondanks de NOW-regeling, in een aantal sectoren de werkgelegenheid af. Vooral in sectoren waar veel met flexibele contracten wordt gewerkt.