UWV Duidingsnotitie 2015-IV

Publicatiedatum: 19 nov 2015

De nieuwe publicatie ‘Duiding Arbeidsmarktontwikkelingen, november 2015’ geeft een overzicht van de belangrijkste economische ontwikkelingen in de 3 kwartalen van 2015 en de gevolgen daarvan voor de Nederlandse arbeidsmarkt. In de publicatie worden de volgende ontwikkelingen genoemd:

  • De Nederlandse economie groeit in het derde kwartaal van 2015 met 1,9% ten opzichte een jaar geleden. Er is meer geïnvesteerd en de consumenten geven meer uit.
  • De groeivooruitzichten voor de economie voor 2015 zijn door het CPB en de grote Nederlandse banken opwaarts bijgesteld.
  • De arbeidsmarkt verbetert opnieuw in het 3e kwartaal. Er zijn ten opzichte van een jaar geleden meer vacatures, meer uitzenduren en minder uitgesproken faillissementen. Ook het aantal verleende ontslagvergunningen vertoont nog steeds een neerwaartse tendens.
  • Het aantal banen voor werknemers is in het derde kwartaal van 2015 hoger dan een jaar geleden. Er zit vooral groei bij de uitzendbureaus en de gecombineerde sector handel, vervoer en horeca.
  • De werkloosheid is licht gedaald, het aantal WW-uitkeringen ligt op hetzelfde niveau als een jaar geleden.
Download: 20151119 UWV Duidingsnotitie 2015 IV (pdf, 452 kB)

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten