Overstapberoepen voor receptionisten

Publicatiedatum: 31 aug 2016

Het beroep receptionist staat onder druk. De afgelopen jaren hebben veel receptionisten hun baan verloren. Ten opzichte van mei 2012 is het aantal werkzoekenden met 47 procent toegenomen. Ook de Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) typeert de kans op een baan voor schoolverlaters van de opleiding Medewerker secretariaat en receptie (mbo-niveau 2) als matig. Veel receptionisten zullen op zoek moeten naar ander werk.

In de notitie ‘Overstapberoepen voor receptionisten’ wordt getoond wat mogelijke overstapberoepen zijn voor de receptionist en wat de kansen van deze beroepen zijn. Over het algemeen zijn de arbeidsmarktkansen niet gunstig als er wordt gekozen voor een ander administratief beroep. Op administratief gebied bieden overstapberoepen als projectassistent, werkvoorbereider en gespecialiseerd receptionist in hotel of garage verhoudingsgewijs het beste perspectief.
Daarnaast liggen er kansen op het gebied van klantcontact. De beste kansen zijn er voor callcentermedewerker, maar ook beroepen als commercieel medewerker binnendienst en medewerker klantenservice bieden mogelijkheden.

Download: (vervallen) 20160830 Overstapberoepen voor receptionisten (pdf, 317 kB)

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten