Overstapberoepen voor medewerkers bedrijfsrestaurant

Publicatiedatum: 08 aug 2017

Wanneer een medewerker bedrijfsrestaurant zijn baan kwijtraakt, is het niet altijd eenvoudig om weer in het oude beroep werk te vinden. Maar er zijn wel kansen in andere horecaberoepen. Daarnaast zijn er mogelijkheden buiten de horeca, zoals in de logistiek of in de klantcontactbranche.

Werken in de keuken of bediening

Voor veel medewerkers bedrijfsrestaurant ligt een overstap naar een ander horecaberoep voor de hand. Vooral voor keukenpersoneel is er veel werk. Zo zijn er goede kansen om als afwasser of medewerker in de bediening aan de slag te gaan. Al moet er wel rekening worden gehouden met concurrentie van scholieren en studenten die op zoek zijn naar een bijbaantje. Ook voor koks zijn de kansen op een baan prima.

Kansen in logistieke beroepen en klantcontact

Een medewerker bedrijfsrestaurant moet vaak goed kunnen organiseren en plannen. Deze eigenschappen komen goed van pas in de beroepen logistiek medewerker en magazijnmedewerker. De kansen op een baan in deze beroepen zijn gunstig.
Ook zijn er goede kansen in klantcontactberoepen. Denk aan callcentermedewerker, medewerker klantenservice of commercieel medewerker binnendienst.

Download: Overstapberoepen medewerkers bedrijfsrestaurant (pdf, 610 kB)

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten