Overstapberoepen voor secretaresses

Publicatiedatum: 01 aug 2017

De kansen op een baan voor secretaresses nemen af. Tussen 2013 en 2016 kromp het aantal secretaresses al met 20 procent. Het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) verwacht een verdere banenkrimp tot aan 2020. Secretaresses die op zoek gaan naar ander werk, maken de meeste kans op een baan als callcenter- of servicedeskmedewerker, intercedent of schadebehandelaar.

Kansen in klantcontactberoepen

Beroepen in het klantcontact lijken op het werk van een secretaresse. In deze beroepen is communicatie en klantvriendelijkheid net als bij een secretaresse belangrijk.
Vooral als callcentermedewerker (outbound) zijn de kansen op een baan goed. Maar ook als servicedeskmedewerker ICT zijn er kansen.

Intercedent bij een uitzendbureau

Een overstap naar intercedent bij een uitzendbureau is ook een alternatief. Er zijn volop kansen op een baan voor intercedenten. Sociale en commerciële vaardigheden en goed kunnen organiseren zijn dan wel eigenschappen die belangrijk zijn.

Aan de slag als schadebehandelaar

Ook administratieve beroepen bieden kansen. Zo kun je als secretaresse overstappen naar het beroep schadebehandelaar. Een schadebehandelaar behandelt en beoordeelt schadeclaims van verzekerden.

Download: Overstapberoepen voor secretaresses (pdf, 589 kB)

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten