Factsheet Horeca, catering en verblijfsrecreatie

Publicatiedatum: 26 apr 2019

Het vinden en behouden van vakbekwaam personeel is voor horecaondernemers een grote uitdaging. Vacatures voor restaurantkok, medewerker fastservice en medewerker bediening zijn steeds moeilijker te vervullen.

Er studeren onvoldoende jongeren af vanuit een horecaopleiding om alle vacatures te kunnen vervullen. Ook daalt het aantal beschikbare werkzoekenden vanuit de WW. Tussen 2014 en 2018 nam het aantal nieuw verstrekte WW-uitkeringen aan ex-horecamedewerkers af met 38%.

De vraag naar horecapersoneel blijft de komende tijd hoog. UWV verwacht dat er in 2019 en 2020 jaarlijks ruim 100 duizend vacatures ontstaan. In 2014 ontstonden er nog 64 duizend vacatures in de horeca. De groeiende vraag naar medewerkers komt door de bloeiende economie. Hierdoor bezoeken Nederlanders steeds vaker restaurants, cafés en hotels. Daarnaast komen er steeds meer buitenlandse toeristen naar ons land.

Download: Factsheet Horeca (pdf, 551 kB)

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten