Factsheet horeca, catering en verblijfsrecreatie

Publicatiedatum: 26 apr 2018

Sinds 2011 heeft de horeca er bijna 90 duizend banen bij gekregen. Ook de komende jaren blijft de werkgelegenheid in de sector horeca, catering en verblijfsrecreatie groeien. Dat zorgt voor meer moeilijk vervulbare vacatures, bijvoorbeeld voor koks en medewerkers fastfood.

Een derde van de recreatieparken en een kwart van de hotels ervaart problemen in de bedrijfsvoering vanwege een tekort aan personeel. Daarmee komen er ook steeds meer initiatieven om de personeelsproblematiek op te lossen. Zo biedt een aantal horecaondernemers aantrekkelijke werkroosters aan waarin bijvoorbeeld minder dagen en/of minder in de avonden en weekenden wordt gewerkt: de groei in de dagrecreatie biedt daartoe ook mogelijkheden. Andere ondernemingen zoeken de oplossing in aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Kansen op werk voor werkzoekenden zijn er vooral voor koks en medewerkers in de bediening. Voor studenten met een mbo-diploma zijn er heel goede op werk in de kwalificaties 1e medewerker fastservice en zelfstandig werkend kok.

Download: 20180426 Factsheet horeca, catering en verblijfsrecreatie (pdf, 494 kB)

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten