Factsheet Groothandel

Publicatiedatum: 21 mrt 2019

Groothandelsbedrijven kopen goederen van producenten en verkopen ze door aan bedrijven en andere grootverbruikers. Binnen de sector werken de meeste mensen in de groothandel non-food, een verzamelnaam voor diverse soorten groothandels (van kleding en consumentenapparatuur tot woninginrichting). Daarnaast werkt een groot deel van de mensen in de groothandel voor voedingsmiddelen, de groothandel in industriemachines en in de overig gespecialiseerde groothandel (onder andere chemische producten, metaal en bouwmaterialen).

Kansen voor verschillende beroepen van laag tot hoog

De groothandel biedt werkgelegenheid voor diverse beroepsgroepen. Op dit moment is de nood het grootst onder groothandels met eigen distributiekanalen. Zij kampen vooral met een tekort aan chauffeurs en logistiek personeel. Maar ook groothandels in machines en apparatuur kampen met te korten. Dit betreft met name technici. Dit biedt mogelijkheden voor werkzoekenden. Daarnaast liggen er kansen voor technisch-commercieel personeel, transportplanners en programmeurs.

Ook voor laagopgeleiden zijn er in de groothandel goede mogelijkheden. Het gaat dan om beroepen als expeditiemedewerker, lader/losser, heftruck- en vrachtwagenchauffeur.

Download: Factsheet Groothandel (pdf, 401 kB)

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten