Factsheet Bouw

Publicatiedatum: 23 mei 2018

De werkgelegenheid in de bouwsector groeit. Door de gunstige economie worden er vooral meer woningen gebouwd. Bouwbedrijven hebben hierdoor volop werk. Tegelijk zorgt dit ook voor toename van personeelstekorten. Tijdens de economische crisis is de instroom van jongeren vanuit het beroepsonderwijs sterk gedaald en hebben veel ervaren krachten de bouwsector verlaten.

Veel mogelijkheden voor technische vakmensen

Dit jaar en volgend jaar neemt het aantal bouwvacatures naar verwachting toe tot 48.000. Vooral vakmensen zijn gewild, bijvoorbeeld rioleringsmedewerkers, stratenmakers, metselaars, schilders, stukadoors en dakdekkers. Daarnaast is er veel vraag naar middenkader en hoger personeel, zoals uitvoerders, werkvoorbereiders, calculators en constructeurs.

WW’ers snel aan het werk

Door de aantrekkende economie blijft het aantal WW-uitkeringen voor werkzoekenden in de bouw sterk dalen. In 2017 hebben 31.800 werknemers met een bouw- of installatieberoep een WW-uitkering aangevraagd. Dat zijn er een stuk minder dan in 2013. Toen waren er nog 85.200 uitkeringsaanvragen. Van het bouwpersoneel in de WW is ruim 6 op de 10 binnen een half jaar weer aan het werk. Dit is veel in vergelijking met het gemiddelde (4 op de 10).

Download: Factsheet Bouw 2018 (pdf, 446 kB)

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten