Factsheet arbeidsmarkt ICT - Werkzoekenden

Publicatiedatum: 05 apr 2016

Het aantal vacatures voor ICT’ers groeit ook in 2016 weer. UWV verwacht dat er dit jaar 5 procent meer vacatures ontstaan. Hoewel er binnen de ICT nog vrij veel mensen een WW-uitkering hebben, heeft bijna de helft van het aantal ICT-bedrijven moeite om bepaalde vacatures te vervullen. Er is sprake van een kwalitatieve mismatch.

Bedrijven hebben vooral moeite om vacatures op hoger en wetenschappelijk niveau te vervullen. Bijvoorbeeld voor developers en programmeurs in specifieke talen, testers en security-specialisten. In de ICT-beroepsgroep zijn er te weinig werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau en de gevraagde skills. Er is dus sprake van een kwalitatieve mismatch: er komen moeilijk vervulbare vacatures bij, terwijl er ook nog relatief veel werkzoekenden zijn.

Het WerkgeversServicePunt van UWV en haar partners organiseren deze maand de maand van de ICT. De hele maand worden verschillende regionale en landelijke activiteiten georganiseerd voor werkgevers en werkzoekenden. Het doel is om ze bij elkaar te brengen en dat er een match ontstaat. Voor de maand van de ICT is er een factsheet voor werkzoekenden gemaakt met informatie over de arbeidsmarkt in de ICT.

Download: 20160404 Factsheet arbeidsmarkt ICT - werkzoekenden (pdf, 445 kB)

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten