U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Factsheet arbeidsmarkt Horeca

Publicatiedatum: 06 apr 2017

De afgelopen jaren is het aantal banen in de horeca gestegen. De horeca profiteert van de gunstige economische ontwikkelingen. Mensen hebben meer te besteden en gaan vaker buiten de deur eten. Ook de blijvende groei van buitenlandse toeristen in Nederland speelt een belangrijke rol. In 2017 en 2018 wordt een verdere stijging van het aantal banen verwacht. Ook is het aantal vacatures de afgelopen jaren sterk gestegen. Dit heeft niet alleen te maken met de gunstige economische ontwikkelingen, maar dit hangt ook samen met het hoge aandeel tijdelijke contracten en het hoge personeelsverloop. In de sector werken veel scholieren en studenten met een bijbaan. Veel vacatures zijn op tijdelijke basis, bijvoorbeeld voor 6 maanden tot 1 jaar.. Ook zijn de vacatures vaak voor banen van minder dan 12 uur per week. Het werven en vervolgens ook behouden van personeel blijkt vaak lastig in de horeca.

Vacatures voor zelfstandig werkend kok zijn voor werkgevers moeilijk te vervullen. Dit beroep biedt dan ook zeer goede kansen op werk. Veel koks verlaten de horeca onder andere vanwege werktijden en de combinatie van werken met een sociaal of gezinsleven. Download: Factsheet arbeidsmarkt horeca (pdf, 337 kB)

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten