Factsheet arbeidsmarkt Groothandel

Publicatiedatum: 06 apr 2017

Sinds 2014 is het aantal werknemersbanen in de sector Groothandel met 19.000 gegroeid. Ook voor de komende twee jaar blijft het aantal banen naar verwachting toenemen.

Groothandelsbedrijven kopen goederen van producenten en verkopen ze door aan bedrijven en andere grootverbruikers. Binnen de sector werken de meeste mensen in de groothandel non-food, een verzamelnaam voor diverse soorten groothandels (van kleding en consumentenapparatuur tot woninginrichting). Daarnaast werkt een groot deel van de mensen in de groothandel in industriemachines, de groothandel voor voedingsmiddelen en in de overig gespecialiseerde groothandel (onder andere chemische producten, metaal en bouwmaterialen).

De groothandel biedt werkgelegenheid voor diverse beroepsgroepen. In zowel de commercieel-economische beroepsrichting, in de transport en logistiek, de techniek als in de ICT zijn er beroepen die goede kansen bieden op werk. Zo hebben werkgevers bijvoorbeeld moeite met het vinden van technisch-commercieel personeel, transportplanners, onderhoudsmonteurs en programmeurs. Dit biedt kansen voor werkzoekenden.

Ook voor laagopgeleiden zijn er in de groothandel goede mogelijkheden. Het gaat dan om beroepen als expeditiemedewerker, lader/losser, heftruck- en vrachtwagenchauffeur.

Download: Factsheet arbeidsmarkt Groothandel (pdf, 547 kB)

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten