50-plus uitzendkrachten aan het werk. Een verkennend onderzoek naar de betekenis van uitzendwerk voor 50-plussers

Publicatiedatum: 28 sep 2015

Uitzendwerk is voor 50-plussers een goede optie om werk te vinden en te houden. Flexibele arbeid wordt op de arbeidsmarkt meer en meer gemeengoed. Niet alleen jongere werknemers werken tegenwoordig veelvuldig via een flexibel contract, ook steeds meer oudere werknemers gaan via een flexibel contract (weer) aan de slag.

Naast de flexibilisering van de arbeidsmarkt is er ook sprake van vergrijzing van de arbeidsmarkt, door een afnemende instroom van jongeren en doordat ouderen langer doorwerken. UWV, USG People en andere intermediairs staan daarom voor de uitdaging om de arbeidsparticipatie van ouderen (50-plussers) zoveel mogelijk te bevorderen. Uitzendwerk kan hierbij een belangrijke rol spelen.

USG People en UWV hebben gezamenlijk een verkennend onderzoek gedaan naar de betekenis van uitzendwerk voor de arbeidsparticipatie van 50-plussers. Het onderzoek richt zich met name op de periode 2013-2014.

Uit het onderzoek blijkt dat uitzendwerk voor 50-plussers een goede optie is om werk te vinden en te houden. Voor de uitzendbaan was bijna de helft van de 50 plussers werkloos, na de uitzendbaan heeft 80% een baan als werknemer. Bijna een kwart van de nog werkende 50-plus uitzendkrachten is in dienst getreden direct bij een werkgever op een tijdelijk dan wel vast contract, de rest werkt nog in een uitzendcontract. Wel zien we dat het inkomen in de uitzendbaan achter blijft, mede door een vermindering van uren ten opzichte van de baan vooraf aan het uitzendwerk.

Download: 20150928 USG People en UWV 50-plus Uitzendkrachten (pdf, 876 kB)

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten