Over UWV (Home)

Komende evenementen

UWV op Twitter

Wet open overheid (Woo)

Op 1 mei 2022 is de Wet open overheid (Woo) in werking getreden. De Wet openbaarheid van bestuur (Wob) is daardoor komen te vervallen.

Ga naar Wet open overheid (Woo)

De magazines van UWV

UWV Magazine Online

In het online-nummer van augustus besteden we aandacht aan het thema ‘schuldenproblematiek’. Steeds vaker komen mensen in problematische schuldensituaties terecht omdat zij de (stijgende) kosten van het normale levensonderhoud niet meer kunnen betalen. Met o.a. minister Carola Schouten en Nibud-directeur Arjan Vliegenthart kijken we naar pijnpunten en oplossingen. Ook brengen we in beeld hoe UWV zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid op dit punt kan pakken. Verder in deze editie duiding bij de Wet open overheid. Deze wet heeft afgelopen voorjaar de Wob (Wet openbaarheid van bestuur) vervangen. Waarom was dat nodig, en wat zijn de voordelen voor de burgers?

Naar UWV Magazine Online

UWV Magazine print

In het printnummer van juni een gesprek met minister Carola Schouten over de schuldenproblematiek in Nederland. ‘Dat er een minister op dit onderwerp zit, wordt gevoeld als erkenning. Dat maakt uit, want er heerst veel schaamte.’ Verder onder andere: Olof van der Gaag (NVDE) en Liza van Megen (UWV) over de energietransitie en een reportage over hoe Rataplan mensen aan het werk helpt en hiermee zelfvertrouwen geeft.

Meer over UWV Magazine

NLWerkt

De NL Werkt van juni 2022 staat weer vol inspirerende verhalen van en voor werkgevers. In deze editie vertelt NVDE-voorzitter Olof van der Gaag over de wisselwerking tussen de energietransitie en de arbeidsmarkt. Ondernemer Martijn van den Broek wist tijdens de pandemie zijn voltallige personeel te behouden door ze uit te lenen aan andere werkgevers. Hoe staat zijn bedrijf, Van Ham Podia & Tenten, er voor nu het festivalseizoen weer is begonnen? En Joyce Knappe van ProParents deelt waarom het belangrijk is om als werkgever ruimte en steun te bieden aan jonge ouders binnen je bedrijf. Verder: Ondernemer Jan Remmers vond personeel via een leerwerktraject, bloementeler Fleureco kan ieder jaar rekenen op een vaste ploeg seizoenswerkers, en bij consultancy Balance worden de eerste gesprekken over het opnemen van de Wet betaald ouderschapsverlof al gevoerd.

Meer over NLWerkt