Werkgeversbijeenkomst (On)beperkt aan de slag!

21 nov
Datum: 21 november 2019 Dit evenement is geweest
Locatie: Zeeuwse Concertzaal Locatie in Google Maps
Aanvangstijd: 15:00 uur
Prijs: nvt

UWV WERKbedrijf Zeeland organiseert op 21 november weer een bijeenkomst voor werkgevers. Het thema van de bijeenkomst is: (On)beperkt aan de slag!

Door de enorme krapte op de arbeidsmarkt hebben werkgevers moeite hun vacatures in te vullen. Toch valt een groep gemotiveerde werkzoekenden die prima kunnen werken vaak buiten de boot. Bijvoorbeeld werkzoekenden die door gezondheid genoodzaakt zijn een stapje terug te doen. Met de juiste inzet zijn zij een goede aanvulling voor een bedrijf.

Het programma op 21 november is zowel inspirerend als informerend.

Keynote speaker Rolf Schrama gebruikt in zijn verhaal de lessen uit zijn leven als topsporter en zijn leven met een beperking. Hij vertelt hoe hij de regie over zijn leven terugpakte. Naast de keynote speaker zijn er diverse workshops en is er een belevingsplein waar de aanwezige werkgevers zelf kunnen ervaren hoe het is een beperking te hebben. Hoe bestel je bijvoorbeeld koffie in gebarentaal? Hoe vind je blind je weg?

Er zijn twee workshoprondes. In de eerste ronde delen Zeeuwse ondernemers hun ervaring met het werken met mensen met een beperking. Zij vertellen over de toegevoegde waarde van deze medewerkers voor hun bedrijf. Een arbeidsdeskundige van UWV legt vervolgens uit welke voorzieningen werkgevers kunnen aanvragen als zij ook iemand met een beperking in dienst willen nemen.

In de volgende ronde kunnen werkgevers kiezen uit verschillende workshops. Advocaten Sarah Lammers en Elke Thijssen geven een workshop over de Wet Arbeidsmarkt in Balans, die 1 januari 2020 van kracht gaat.

Er kan ook gekozen worden voor de inspiratiesessie van Nik van Hoogstraten. Nik is op creatieve wijze omgegaan met de hindernissen op zijn levenspad. Hij vertelt op indrukwekkende wijze zijn verhaal.

Tot slot is er een workshop van Joyce Palm. Zij heeft passie voor sport, bewegen en gezondheid en zal tips en informatie geven over hoe organisaties beter worden van vitale medewerkers.

Het evenement vindt plaats in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg van 15.00 tot 21.00 uur. De catering wordt verzorgd door Grand Café Willem, waar cliënten van Philadelphia (een zorgorganisatie voor mensen met een beperking) werken. Ferenc Hannewijk zorgt voor de muzikale omlijsting tijdens het diner. Hij is zeer slechtziend, speelt piano en heeft onlangs een vast contract gekregen van zijn werkgever. De avond wordt afgesloten met een optreden van Joe Buck, een Zeeuwse singer-songwriter die op dit moment de hitlijsten verovert met 'The Way You Take Time'.

Het belooft een mooi evenement te worden!

Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten