Kansen van technologie op werk

25 jan
Datum: 25 januari 2018 Dit evenement is geweest
Locatie: Het Oude Magazijn Locatie in Google Maps
Aanvangstijd: 12.15 uur
Prijs: Geen kosten

Technologische ontwikkelingen zijn van alle tijden, evenals de angst dat techniek en robots het werk overnemen. Technologie biedt echter ook kansen om werknemers met een beperking bij hun werk te ondersteunen. Op donderdag 25 januari 2018 kwamen technologisch ontwikkelaars, werkgevers, gebruikers, beleidsmakers en onderzoekers in Amersfoort samen om inspiratie op te doen en plannen te smeden.

UWV organiseerde het symposium Kansen van technologie voor werk naar aanleiding van onderzoeken die met subsidie van UWV zijn verricht. Hieruit zijn acht beloftevolle technologieën naar voren gekomen die kansen bieden voor (het vergroten van) de arbeidsparticipatie van mensen met een beperking. Daarnaast zijn vier scenario’s uitgewerkt om technologie in te zetten voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

Aan het einde van het symposium werd de Coalitie voor technologie en inclusie geïnstalleerd. De leden van de coalitie gaan de komende jaren actief initiatieven stimuleren die met gebruik van technologische ontwikkelingen de inclusieve arbeidsmarkt dichterbij brengen. 

Beeldimpressie

Een overzicht van foto's van het symposium Kansen van technologie op werk.

Beeldimpressie
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten