UWV Arbeidsjuridisch congres 2018

07 dec
Datum: 07 december 2018 Dit evenement is geweest
Locatie: NBC Nieuwegein Locatie in Google Maps
Aanvangstijd: 8.30 uur
Prijs: € 295

Het jaarlijkse Arbeidsjuridisch congres van UWV en het Instituut voor Arbeidsrecht (Iva) staat ook dit jaar weer in het teken van actualiteiten, aansprekende thema’s in het arbeids- en ontslagrecht en de uitwerking van het Regeerakkoord in komende wetgeving.

De 14e editie vindt plaats op vrijdag 7 december 2018 bij het NBC in Nieuwegein.

Vooraanstaande sprekers vanuit de wetenschap, advocatuur en UWV nemen u mee in deze ontwikkelingen onder dagvoorzitterschap van Anouschka Laheij. Tof Thissen, directeur UWV Werkbedrijf, opent het congres door inzicht te geven in de actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de dienstverlening aan werkgevers en werknemers. Daarna bespreekt Femke Laagland, hoogleraar arbeidsrecht, de stand van zaken en ontwikkelingen rondom flexibele arbeid, payroll en zelfstandigen. Jan Meijer, manager arbeids- en ontslagrecht van UWV, bespreekt de wijzigingen van de uitvoeringsregels, actualiteiten rondom de UWV-ontslagprocedure en de overbruggingsregeling transitievergoeding.

Na de lunch gaat Erica Wits, advocaat te Utrecht dieper in op ‘Ziekte vanuit het perspectief van de werknemer’. Zaken als de nieuw bedongen arbeid en re-integratieperikelen komen daarbij aan bod. Stefan Sagel, cassatieadvocaat en hoogleraar arbeidsrecht, rondt af met een overzicht welke rechtsvragen na de Wwz door de Hoge Raad zijn beantwoord en welke nog open staan.

Alle sprekers besteden in hun bijdrage de uitwerking van het Regeerakkoord in het wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in balans.

Inhoudelijke organisatie

Instituut voor Arbeidsrecht (Iva).

Kosten

De kosten voor dit congres bedragen € 295,00 (vrijgesteld van BTW) inclusief cursusmateriaal, lunch en netwerkborrel.

Graag tot ziens op vrijdag 7 december in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein.

Aanmelden Arbeidsjuridisch congres

Aanmelden
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten