U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

UWV Arbeidsjuridisch congres 2017

08 dec
Datum: 08 december 2017
Locatie: NBC Locatie in Google Maps
Aanvangstijd: 9.30 uur
Prijs: € 289

Het dertiende landelijke Arbeidsjuridisch congres van UWV en het Instituut voor Arbeidsrecht (IvA) staat dit jaar in het teken van actualiteiten in het ontslagrecht. Gerenommeerde sprekers uit de rechterlijke macht, advocatuur en Arbeidsjuridische dienstverlening van UWV bespreken primaire beslissingen in het ontslagrecht van UWV of kantonrechter. Ook de jurisprudentie in hoger beroep komt aan bod.

Het congres vindt plaats op vrijdag 8 december 2017 in het NBC congrescentrum in Nieuwegein.
 
Op het programma staan sprekers vanuit de wetenschap, rechterlijke macht, advocatuur en Arbeidsjuridische dienstverlening van UWV.
 
Tof Thissen, directeur UWV WERKbedrijf opent het congres door inzicht te geven in de actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de dienstverlening aan werkgevers.
 
Evert Verhulp, hoogleraar arbeidsrecht, bespreekt de actuele ontwikkelingen in het ontslagrecht vanuit het wetenschappelijke perspectief. De inhoud van zijn bijdrage is mede afhankelijk van de laatste stand van zaken rond de kabinetsformatie. 
 
Jan Meijer, manager arbeids- en ontslagrecht van UWV, bespreekt de wijzigingen van de uitvoeringsregels, actualiteiten rondom de UWV-ontslagprocedure en licht een aantal beschikkingen op de a- en b- grond toe. Wim Wetzels, kantonrechter in Rotterdam, zet daar tegenover de ‘uitspraak in beroep’ tegen diezelfde ontslagbeschikking zoals die is gegeven door de kantonrechter (en eventueel het Hof). 
 
Na de lunch gaat Pascal Kruit, advocaat te Rotterdam, dieper in op de afwegingen bij onderhandelingen over beëindiging van dienstverbanden met wederzijds goedvinden. De keuze voor de vorm en route, komen naast de processuele aspecten aan bod. 
 
Aansluitend gaan Wim Wetzels en Karin Frikkee, raadsheer Hof Den Haag, met elkaar in gesprek over de actualiteiten rondom ontslagzaken die aan de rechter in eerste aanleg en in hoger beroep zijn voorgelegd. De jurisprudentie op de c- t/m h-grond en de vergoedingen (transitie- en billijke vergoeding) zijn daarin leidend.
 
De kosten voor dit congres bedragen € 289,00 (vrijgesteld van BTW) inclusief lunch en netwerkborrel.
 
De studiepunten voor dit congres zijn 4 PO-punten NOvA, MfN 4 punten, cat. 2 en Hobéon SKO 2 punten.

Aanmelden

Aanmelden
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten