UWV Arbeidsjuridisch congres 2017

08 dec
Datum: 08 december 2017 Dit evenement is geweest
Locatie: NBC Locatie in Google Maps
Aanvangstijd: 9.30 uur
Prijs: € 289

Het dertiende landelijke Arbeidsjuridisch congres van UWV en het Instituut voor Arbeidsrecht (IvA) staat dit jaar in het teken van actualiteiten in het ontslagrecht. Gerenommeerde sprekers uit de rechterlijke macht, advocatuur en Arbeidsjuridische dienstverlening van UWV bespreken primaire beslissingen in het ontslagrecht van UWV of kantonrechter. Ook de jurisprudentie in hoger beroep komt aan bod.

Het congres vindt plaats op vrijdag 8 december 2017 in het NBC congrescentrum in Nieuwegein.
 
Op het programma staan sprekers vanuit de wetenschap, rechterlijke macht, advocatuur en Arbeidsjuridische dienstverlening van UWV.
 
Tof Thissen, directeur UWV WERKbedrijf, opent het congres door inzicht te geven in de actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de dienstverlening aan werkgevers.
 
Evert Verhulp, hoogleraar arbeidsrecht, bespreekt de actuele ontwikkelingen in het ontslagrecht vanuit het wetenschappelijke perspectief. De inhoud van zijn bijdrage is mede afhankelijk van de laatste stand van zaken rond de kabinetsformatie. 
 
Jan Meijer, manager arbeids- en ontslagrecht van UWV, bespreekt de wijzigingen van de uitvoeringsregels, actualiteiten rondom de UWV-ontslagprocedure en licht een aantal beschikkingen op de a- en b- grond toe.
 
Na de lunch gaat Pascal Kruit, advocaat te Rotterdam, dieper in op de afwegingen bij onderhandelingen over beëindiging van dienstverbanden met wederzijds goedvinden. De billijke en de transitievergoeding neemt hij daarin mee.
 
Aansluitend bespreekt Wim Wetzels, kantonrechter in Rotterdam, de d-grond in relatie tot het verbetertraject, ontwikkelingen rondom de Aanbevelingen en de inzet van art. 96 lid 2 Rv. Karin Frikkee, raadsheer Hof Den Haag, gaat in op 'Perikelen rondom de zieke werknemer'.
 
De kosten voor dit congres bedragen 289,00 euro (vrijgesteld van btw) inclusief lunch en netwerkborrel.
 
De studiepunten voor dit congres zijn 4 PO-punten NOvA, MfN 4 punten, cat. 2 en Hobéon SKO 2 punten.

Aanmelden

Aanmelden
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten