Een subsidieaanvraag maakt meer kans als duidelijk is dat u weet waar u het over heeft. U heeft ervaring met de doelgroep, de onderzoeksmethode, etc. Ook is het belangrijk dat uit de aanvraag blijkt dat u goed bent georganiseerd en een professionele werkwijze voorstaat. Let ook op het taalgebruik en de leesbaarheid van uw aanvraag.

Lees voordat u aan een aanvraag begint de startnotitie goed door. Hierin vindt u een toelichting op het thema en de inhoudelijke beoordelingscriteria waarop uw aanvraag wordt beoordeeld. Verwerk alle eisen die UWV stelt in de aanvraag. Kijk goed naar de beoordelingscriteria en gebruik deze om accenten te leggen in de aanvraag. Voeg geen bijlagen toe als dat niet expliciet is gevraagd.

Onderzoekssubsidies zijn niet bedoeld om een concrete vraag van UWV op een door UWV bedachte wijze te beantwoorden. Ze zijn wel bedoeld om een kans te geven aan creatieve, vernieuwende of verrassende onderzoeksprojecten die anders waarschijnlijk niet uitgevoerd zouden kunnen worden, of aan projecten die nieuwe inzichten kunnen genereren. Denk er daarom goed over na welke toegevoegde waarde het project dat u voorstelt heeft en hoe het optimaal ingericht kan worden. Ga daarbij verder dan de suggesties die bij de bekendmaking van het subsidiethema door UWV worden gegeven. Zorg dat u een eigen stempel op het project drukt.

Denk bijvoorbeeld aan een eigen investering van geld, uren van onderzoeksmedewerkers of vergaderruimtes. Het is mogelijk aanvullende subsidie aan te vragen voor onderdelen van een project waar al gedeeltelijk financiering voor is gevonden. Dit kan alleen als het project binnen het subsidiethema past en als duidelijk is welke kosten voor subsidie in aanmerking zouden moeten komen.

U kunt uzelf soms de moeite besparen wanneer u zorgvuldig afweegt of het indienen van een subsidieaanvraag op dit moment voor uw onderzoeksinstelling en met uw expertise zinvol is. Zorg dat een subsidieaanvraag altijd goed is doordacht.