Bezwaar maken

Bent u het niet eens met een beslissing van UWV? Bijvoorbeeld als uw aanvraag voor een voorziening is afgewezen. Of als u een boete krijgt of uw premie hoger wordt. Dan kunt u bezwaar maken. Kijk bij Bezwaar voor meer informatie. 

Bent u niet tevreden over onze dienstverlening? Dan kunt u een klacht indienen. Bijvoorbeeld als u niet op tijd wordt teruggebeld. Of als u vindt dat u te lang moet wachten op een beslissing. Meer informatie vindt u op Klachten.

Eerst bellen

Als u het niet eens bent met een beslissing, dan kunt u ons het best eerst even bellen. U kunt niet telefonisch bezwaar indienen, maar de medewerker kan u wel helpen bij het beantwoorden van vragen over uw bezwaar.

Mediation

Bij UWV kunt u ook kiezen voor mediation. Een onafhankelijke bemiddelaar, de mediator, begeleidt u en de andere partij dan bij het samen oplossen van het probleem. Voor meer informatie kijkt u op Mediation. Denkt u dat mediation een goede oplossing is voor uw bezwaar? Geef dat aan in uw bezwaarschrift. Wij bekijken of uw bezwaar op deze manier opgelost kan worden. Mediation bij UWV is gratis.

Bezwaartermijn

In de brief waarin de beslissing staat, leest u hoeveel tijd u heeft om een bezwaarschrift in te dienen. Meestal is de termijn 6 weken na de datum van de brief met de beslissing. Bent u het niet eens met een beslissing van de Ziektewet? Dan is de termijn 2 weken. Zorg dat uw bezwaarschrift op tijd is, anders kunnen wij het niet behandelen. Hebben wij uw bezwaar ontvangen? Dan sturen wij u binnen 5 werkdagen een ontvangstbevestiging.

Bezwaar volgen

Via het werkgeversportaal bij 'Voortgang Bezwaren’ onder ‘Bezwaren’ kunt u de afhandeling van uw bezwaarschrift stap voor stap volgen.

Machtigen

Wilt u dat iemand anders de bezwaarprocedure voor u uitvoert? Bijvoorbeeld omdat u dit zelf niet kunt of wilt? Stuur dan een machtiging met uw bezwaarschrift mee. In deze machtiging schrijft u wie het bezwaar voor u indient. Die persoon moet ook het bezwaarschrift ondertekenen. U hoeft geen machtiging mee te sturen als de persoon een advocaat is. Ook als het een professionele rechtshulpverlener is heeft u geen machtiging nodig. Bijvoorbeeld als het iemand van een rechtsbijstandsverzekering, een rechtswinkel of een vakbond is.

Overheidswerkgever

Bent u werkgever bij de overheid? Dan bent u in WW-zaken belanghebbende. U kunt dan zelfstandig bezwaar en (hoger) beroep aantekenen.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten