Aanvragen verklaring overbruggingsregeling transitievergoeding

U wilt als werkgever met een klein bedrijf een ontslagaanvraag voor een werknemer indienen vanwege uw slechte financiële situatie.

Met dit formulier vraagt u een verklaring aan waarin staat of u als werkgever aan de voorwaarden voldoet voor de overbruggingsregeling transitievergoeding.

U moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U dient een ontslagaanvraag in vanwege een slechte financiële situatie eventueel gecombineerd met andere bedrijfseconomische redenen;
  • U bent een kleine werkgever: u heeft (eventueel samen met andere ondernemingen in een groep) gemiddeld minder dan 25 werknemers in dienst. Het gaat hierbij om de periode van 1 juli tot en met 31 december in het jaar voordat de ontslagaanvraag is ingediend;
  • Het netto resultaat, over de 3 boekjaren vóór het jaar waarin de ontslagaanvraag is ingediend, is lager dan 0;
  • De waarde van uw eigen vermogen was negatief aan het einde van het boekjaar. Het gaat dan om het boekjaar vóór het boekjaar waarin de ontslagaanvraag is ingediend;
  • De waarde van uw vlottende activa was lager dan uw schulden aan het einde van het boekjaar vóór het boekjaar waarin de ontslagaanvraag is ingediend. Het gaat daarbij om schulden met een resterende looptijd van maximaal 1 jaar.

Vergeet niet eerst op het formulier Aanvraag ontslagvergunning wegens bedrijfseconomische redenen – Deel A Werkgever aan te geven dat u deze verklaring wilt aanvragen.

Vul hiervoor het aanvraagformulier in en voeg het als bijlage toe bij deel C van uw ontslagaanvraag wegens bedrijfseconomische redenen. Als uw aanvraag compleet is, kunnen wij deze binnen 4 weken afhandelen. 

Tip: met de nieuwste versie van Adobe Acrobat Reader kunt u de formulieren digitaal invullen en opslaan.

Aanvragen verklaring overbruggingsregeling transitievergoeding

Toelichting op Aanvraag ontslagvergunning wegens bedrijfseconomische redenen

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten