Ziektewet of loondoorbetaling korter voor AOW’er

geplaatst op 24 december 2015

Bereikt uw werknemer de AOW-leeftijd? Als hij bij u blijft werken en op of na 1 januari 2016 ziek wordt, heeft hij maximaal 13 weken recht op doorbetaling van zijn loon of een Ziektewet-uitkering.

Wordt uw werknemer die de AOW-leeftijd heeft bereikt op of na 1 januari 2016 ziek? Dan betaalt u hem vanaf zijn eerste ziektedag maximaal 13 weken minimaal 70% van zijn loon door. Dit was 104 weken. In sommige gevallen krijgt hij een Ziektewet-uitkering van maximaal 13 weken. Dit is onderdeel van de Wet werken na AOW-gerechtigde leeftijd die op 1 januari 2016 ingaat.

Mijn werknemer was al ziek voordat hij AOW-leeftijd bereikte

Was uw werknemer ziek voordat hij de AOW-leeftijd bereikte? En is hij dat nog steeds als hij de AOW-leeftijd bereikt en bij u in dienst is? Dan betaalt u het loon nog maximaal 13 weken door vanaf de dag dat hij de AOW-leeftijd bereikt. Behalve als hiermee de termijn van 104 weken wordt overschreden. In dat geval betaalt u in totaal maximaal 104 weken zijn loon door.

Ik ben eigenrisicodrager voor de Ziektewet

Ook als u eigenrisicodrager bent voor de Ziektewet zijn er veranderingen: u betaalt dan in sommige gevallen ook een Ziektewet-uitkering van maximaal 13 weken voor uw (ex-)werknemer.

Meer informatie

Kijk op uwv.nl voor meer informatie over loondoorbetaling en Ziektewet-uitkering voor uw werknemer die de AOW-leeftijd heeft bereikt. Daar leest u ook meer over de re-integratie van uw zieke werknemer die de AOW-leeftijd heeft bereikt. Bent u eigenrisicodrager voor de Ziektewet? Lees dan bij Mijn werknemer heeft AOW-leeftijd bereikt en is ziek wat er voor u verandert vanaf 1 januari 2016.

Op rijksoverheid.nl vind u meer informatie over de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten