Nieuwe regeling zwangerschapsverlof bij tweeling of meerling

geplaatst op 14 april 2016

Vanaf 1 april 2016 geldt een nieuwe regeling voor zwangerschapsverlof bij tweelingen en meerlingen. Is uw werknemer zwanger van een tweeling of meerling? Dan kan zij het zwangerschapsverlof eerder in laten gaan.

Werknemer bepaalt eerste dag van verlof

Uw werknemer bepaalt zelf de eerste dag van het verlof. Door de nieuwe regeling kan het verlof ingaan tussen 10 en 8 weken voor de dag na de uitgerekende datum. Uw werknemer kan er ook nog steeds voor kiezen om het verlof  ‘gewoon’ tussen 6 en 4 weken voor de dag na de uitgerekende datum in te laten gaan.

Valt uw werknemer onder de nieuwe regeling?

Uw werknemer kan gebruikmaken van de nieuwe regeling als zij op of na donderdag 26 mei is uitgerekend. Vanaf wanneer zij het verlof kan laten ingaan, ligt aan de uitgerekende datum. Kijk hiervoor in het schema op Vanaf wanneer het zwangerschapsverlof eerder ingaan?

Zwangerschapsuitkering aanvragen voor uw werknemer

U kunt tussen de 4 en 2 weken voor de ingangsdatum van het verlof een zwangerschaps- en bevallingsuitkering aanvragen voor uw werknemer. Download hiervoor het formulier Aanvragen WAZO-uitkering. Let op: als uw werknemer zwanger is van een tweeling of meerling, dan kunt u de uitkering voorlopig niet via de Verzuimmelder of Digipoort aanvragen. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Kijk dan op Mijn werknemer is zwanger van een tweeling of meerling.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten