Nieuwe aanvraagformulieren ontslagvergunning Wwz

geplaatst op 08 juni 2015

Vanaf 1 juli, om 9 uur kunt u de nieuwe aanvraagformulieren voor een ontslagvergunning van UWV uploaden via het werkgeversportaal.

Op 1 juli gaan de nieuwe ontslagregels van de Wet werk en zekerheid (Wwz) in. Dat betekent voor u dat u bij UWV een ontslagvergunning moet aanvragen bij: 

U vindt de nieuwe formulieren voor het aanvragen van een ontslagvergunning vanaf 8 juni op uwv.nl.

Uploaden via het werkgeversportaal

Let op: gebruik deze nieuwe formulieren voor ontslagaanvragen die u op of na 1 juli indient. U kunt de formulieren downloaden vanaf uwv.nl, invullen en vanaf 1 juli uploaden via het werkgeversportaal van UWV. Als uw aanvraag compleet is, kunnen we die binnen 4 weken afhandelen. Het kan langer duren als er een extra ronde nodig is van hoor en wederhoor.

Nog geen account

U kunt alvast een account aanvragen voor het werkgeversportaal, als u dat nog niet heeft. Binnen 1 week is uw aanvraag voor een account geregeld. U kunt met dit account ook vragen aan UWV stellen en uw werknemers online ziek- en beter melden. 

Handige informatie over de Wwz

Meer informatie voor werkgevers over de Wwz vindt u op mijnwerkenzekerheid.nl, een site van de Rijksoverheid. U vindt daar onder andere een rekenhulp om de transitievergoeding te berekenen, een contractencheck en actuele factsheets over de Wwz voor werkgevers.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten