Indicatie lasten voor nieuwe eigenrisicodragers WGA

geplaatst op 26 september 2016

Werkgevers die eigenrisicodrager WGA willen worden, kunnen bij UWV een overzicht aanvragen van de lopende uitkeringen. Het overzicht is een indicatie wat een overstap naar eigenrisicodragerschap betekent.

In het overzicht staan de lopende uitkeringen die ontstaan zijn tijdens het dienstverband met de werkgever, of met zijn opvolger bij splitsing of overname van die werkgever. Werkgevers kunnen de indicatie gebruiken om inzicht te krijgen in de lasten die eigen risico dragen met zich meebrengt.

Let op: eventuele flex-gevallen van voor 1 januari 2012 staan niet in het overzicht! Als een werkgever al eigenrisicodrager WGA is, kan hij het overzicht niet aanvragen.

Een werkgever die eigenrisicodrager wil worden per 1 januari 2017, moet er voor zorgen dat de Belastingdienst de aanvraag vóór 2 oktober 2016 ontvangen heeft.

Nieuwe regels eigen risico dragen

Vanaf 1 januari 2017 gelden er andere regels voor eigenrisicodragen voor de WGA. Werkgevers kunnen dan de lasten van de lopende uitkeringen, en die van de uitkeringen die binnen 2 jaar ontstaan, achterlaten bij UWV. Ziektegevallen die leiden tot een uitkering in 2019 zijn dan wel voor rekening van de eigenrisicodrager.

Vraag het overzicht aan via UWV Telefoon Werkgevers. Op uwv.nl vindt u meer informatie over de veranderingen per 1 januari 2017.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten