Kan ik het recht op mijn WW-uitkering stopzetten en later opnieuw voortzetten?

Nee. Het is wettelijk bepaald dat u het recht op uw uitkering niet zelf kunt stopzetten. U kunt alleen de betaling stopzetten. Uw recht loopt door. Wilt u de betaling van uw WW-uitkering stopzetten? En wilt u uw uitkering later weer voortzetten? Dan heeft u misschien geen recht meer op WW, omdat de maximale duur van uw recht op een WW-uitkering is bereikt. Dat is wettelijk zo bepaald.

U kunt uw recht op een WW-uitkering dus niet stopzetten en opsparen om later weer te gebruiken.

Voorbeeld als u uw uitkering stopzet

U wilt de betaling van uw uitkering stopzetten per 1 augustus 2015. U heeft recht op een WW-uitkering tot en met 31 oktober 2015. Wilt u de betaling van uw uitkering vanaf 1 november 2015 weer voortzetten? Dan kan dit dus niet meer. Uw recht is namelijk geëindigd omdat de maximale duur van uw recht op WW is bereikt.

Let op: gaat u (gedeeltelijk) werken? Dan hoeft u uw WW-uitkering niet zelf stop te zetten. Vul de rubriek ‘Verandering in uw werksituatie’ op het Wijzigingsformulier WW in. Houd er rekening mee dat u uw Inkomstenopgave moet blijven invullen. Op basis van uw Inkomstenopgave bekijken wij of u nog recht heeft op een (aanvullende) WW-uitkering.