Stappenplan bij ziekte als u geen werkgever heeft

Verwacht u korter dan 13 weken ziek te zijn? Dan geldt het stappenplan niet voor u.

Verwacht u langer dan 13 weken ziek te zijn? Vul dan hier uw eerste ziektedag in om een persoonlijk overzicht te krijgen.

Dag 1 Ziek melden
Mijn actie

Bent u ziek geworden? Meld dit dan uiterlijk op de tweede dag dat u ziek bent aan UWV Telefoon Werknemers.

Uiterlijk 13 weken later Probleemanalyse
Mijn actie

Wanneer u verwacht dat u langer dan 13 weken ziek zult zijn, heeft u een gesprek met de verzekeringsarts van UWV. Die gaat met u na wat u in uw situatie nog wel kunt en wat niet. Hij maakt een Probleemanalyse. Hierin staat wat nodig is voor uw herstel en uw re-integratie.

Uiterlijk 15 weken later Plan van aanpak
Mijn actie, Actie UWV

Na het gesprek met de verzekeringsarts maakt u samen met de re-integratiebegeleider van UWV een Plan van aanpak. Dit doet u ongeveer 2 weken nadat de verzekeringsarts de Probleemanalyse heeft opgesteld. In het Plan van aanpak staan de afspraken die u samen maakt om zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen. U geeft ook uw mening over de gemaakte afspraken.

Week 44 Eerstejaars Ziektewet-beoordeling
Mijn actie, Actie UWV

Als u bijna 1 jaar ziek bent, krijgt u een uitnodiging voor de Eerstejaars Ziektewet-beoordeling. Wij kijken bij deze Eerstejaars Ziektewet-beoordeling of u nog steeds recht heeft op een Ziektewet-uitkering door te kijken of u ander werk kunt doen dan u eerder deed. Als u daarmee weer genoeg kunt verdienen, stopt uw Ziektewet-uitkering na 1 jaar en 1 maand.

Week 88 Aanvragen WIA-uitkering
Actie UWV

Als u ongeveer anderhalf jaar (88 weken) ziek bent, krijgt u van ons een brief over het aanvragen van een WIA-uitkering. Hierin staat ook de datum tot wanneer u de uitkering uiterlijk kunt aanvragen.

Week 93 Uiterste datum aanvraag WIA-uitkering
Mijn actie

Vraag de WIA-uitkering aan uiterlijk in de 93e week dat u ziek bent.