Vakantiegeld

UWV betaalt in mei uw vakantiegeld. Op welke dag u het geld ontvangt, hangt af van de uitkering die u heeft. 

Uw vakantiegeld is 8% van uw bruto-uitkering. Hiervan trekken wij loonbelasting en premies af. Het nettobedrag dat overblijft, maken we aan u over. Houd rekening met het weekend en 2 werkdagen die de bank nodig heeft om de betaling te verwerken.

Vakantiegeld met een WW- of IOW-uitkering

Als u een WW-uitkering heeft, dan betaalt UWV uw vakantiegeld op 18 mei 2016. Heeft u een IOW-uitkering, dan betaalt UWV uw vakantiegeld op 13 mei 2016. Als uw WW- of IOW-uitkering stopt, betalen wij uw vakantiegeld zo snel mogelijk na de laatste betaling.

Vakantiegeld met een WAZ-, WAO-, Wajong- of WIA-uitkering

Als u een WAZ-, WAO-, WIA- of Wajong-uitkering heeft, dan betalen wij uw vakantiegeld samen met uw uitkering op 23 mei 2016. Stopt uw uitkering eerder? Dan krijgt u uw vakantiegeld in de laatste maand waarin u uw uitkering ontvangt.

Ziektewet-uitkering is al inclusief vakantiegeld

Heeft u een Ziektewet-uitkering? Dan is uw uitkering al inclusief vakantiegeld. U ontvangt geen apart bedrag in mei.

Loonbelasting en premies

Voor de berekening van de loonbelasting en de premies die wij aftrekken van uw vakantiegeld moeten wij de tabel bijzondere beloning gebruiken. Het percentage dat wij aftrekken van uw vakantiegeld is daarom (meestal) hoger dan het percentage dat wij van uw uitkering aftrekken.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten