UWV en de Berichtenbox

UWV is aangesloten op de Berichtenbox van MijnOverheid. Deze Berichtenbox is uw persoonlijke postbus waarin overheidsorganisaties berichten kunnen plaatsen. U krijgt een e-mail als er een nieuw bericht voor u is. De berichten in de Berichtenbox zijn beveiligd via DigiD.

Uw betaalspecificatie en jaaropgaaf via de Berichtenbox

Heeft u zich aangemeld voor de Berichtenbox? Dan krijgt u bericht als de jaaropgaaf van uw uitkering klaarstaat op Mijn UWV. Vanaf 2013 krijgt u ook een bericht als wij uw uitkering hebben betaald, en uw betaalspecificatie klaarstaat op Mijn UWV.

Brieven van uw Ziektewet-uitkering of WAZO-uitkering via de Berichtenbox

Krijgt u een Ziektewet- of WAZO-uitkering? Dan krijgt u brieven over de hoogte en duur van uw uitkering alleen nog via Mijn UWV. Wanneer er brieven voor u klaarstaan op Mijn UWV, krijgt u daarvan alleen een melding via de Berichtenbox via MijnOverheid. Het is daarom nodig dat u zich aanmeldt voor de Berichtenbox.

Wat zijn de voordelen van de Berichtenbox voor u?

Als u zich heeft aangemeld voor de Berichtenbox, dan krijgt u een bericht elke keer als er iets voor u klaarstaat op Mijn UWV. Dit heeft de volgende voordelen:

  • U hoeft geen papieren specificaties meer te bewaren.
  • U heeft alle betaalgegevens van uw uitkering bij elkaar.
  • Wilt u wel een papieren specificatie? Dan kunt u deze direct zelf printen.

Aanmelden voor de Berichtenbox 

Wilt u zich aanmelden voor de Berichtenbox? Ga dan naar MijnOverheid en volg de instructies. Zorg dat u uw inlogcode van DigiD bij de hand heeft.

Heeft u vragen?

Als u een vraag heeft over de Berichtenbox, neem dan contact op met UWV Telefoon Werknemers via 0900 - 92 94 (€0,04 per minuut, met een starttarief van €0,045, plus uw gebruikelijke belkosten)

Handige informatie

Wat zijn mijn plichten?

Denk eraan dat u met een uitkering een aantal plichten heeft.

Wat zijn mijn plichten?

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten