Loonheffingskorting

Als u uitkering of loon ontvangt, heeft u recht op de zogenoemde ‘loonheffingskorting’. Door toepassing van deze korting betaalt u minder belasting en premies volksverzekeringen.

Als u alleen een uitkering heeft

Is uw uitkering uw enige inkomen? Dan kunt u de loonheffingskorting door UWV laten toepassen op uw uitkering.

Werk en uitkering?

Werkt u en krijgt u een uitkering? Dan moet u kiezen of u loonheffingskorting laat toepassen op uw loon of op uw uitkering. In de meeste gevallen kunt u loonheffingskorting het beste laten toepassen op uw hoogste inkomen.

Meerdere uitkeringen?

Krijgt u 2 of meer uitkeringen van UWV? Dan moet u zelf opletten op welke uitkering de loonheffingskorting wordt toegepast. Heeft u vragen over loonheffingskorting als u meerdere uitkeringen van UWV krijgt? Neem dan contact op met UWV Telefoon Werknemers via 0900 - 92 94 (€ 0,04 per minuut, met een starttarief van € 0,045, plus uw gebruikelijke belkosten). Wij kijken dan voor u na of de loonheffingskorting goed wordt toegepast.

Loonheffingskorting 1 keer laten toepassen

U mag de loonheffingskorting maar bij 1 werkgever of op 1 uitkering toepassen. Als de loonheffingskorting dubbel of nog vaker wordt toegepast, betaalt u te weinig belasting. Het verschil moet u later terugbetalen aan de Belastingdienst.

Geen loonheffingskorting laten toepassen

U kunt er ook voor kiezen om geen loonheffingskorting toe te laten passen. U betaalt dan mogelijk te veel belasting. Aan het eind van het jaar kunt u de Belastingdienst vragen om een teruggaaf van de belastingen die u te veel betaald heeft.

Wijziging doorgeven

Wilt u de loonheffingskorting niet meer door UWV laten toepassen? Of wilt u de loonheffingskorting juist wél door UWV laten toepassen? Geef dit dan door met het formulier waarmee u wijzigingen doorgeeft.

Verschillende heffingskortingen

De loonheffingskorting is de verzamelnaam voor verschillende heffingskortingen, waaronder de algemene heffingskorting, arbeidskorting en jonggehandicaptenkorting. Welke korting u kunt laten toepassen, is afhankelijk van uw uitkering en situatie (bijvoorbeeld of u ook werkt). Wilt u meer informatie over de loonheffingskorting? Kijk dan bij de Belastingdienst. Of bel met de BelastingTelefoon 0800 – 05 43.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice
Terug naar boven