Aanvraag beoordeling arbeidsvermogen

Heeft u een ziekte of handicap en kunt u daardoor alleen met hulp of begeleiding werken? Of kunt u helemaal niet werken? Dan kunt u misschien ondersteuning krijgen. Vul hiervoor het formulier Aanvraag beoordeling arbeidsvermogen in. Wij beoordelen dan welke vorm van ondersteuning u misschien kunt krijgen.

Afhankelijk van uw situatie zijn er 3 soorten ondersteuning:

  • Kunt u door uw ziekte of handicap niet het minimumloon verdienen? Dan kunt u misschien een indicatie banenafspraak krijgen. Daarmee komt u in aanmerking voor een baan uit de banenafspraak.
  • Kunt u alleen met begeleiding en aanpassingen op een werkplek werken? En kan een gewone werkgever deze niet bieden? Ook niet met hulp van de gemeente of UWV? Dan kunt u misschien een Advies indicatie beschut werk krijgen.
  • Heeft u op jonge leeftijd een ziekte of handicap gekregen, en kunt u daardoor nu en in de toekomst niet meer werken? Als u voldoet aan de voorwaarden van Wajong 2015, dan kunt u van UWV een Wajong-uitkering krijgen.

Let op: krijgt u al een uitkering van UWV? Of zoekt u informatie over een Ziektewet-uitkering, WIA-uitkering, WAO-uitkering of WAZ-uitkering? Dan geldt deze informatie niet voor u.

Wanneer betaalt UWV mijn uitkering?

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten