Vrijwilligerswerk en WW: snel zien wat mogelijk is

geplaatst op 02 mei 2016

Als u vrijwilligerswerk wilt doen met behoud van WW, dan moet het vrijwilligerswerk voldoen aan onze voorwaarden. Op uwv.nl kunt u nu gemakkelijker nagaan of dat zo is.

Met de nieuwe hulpmiddelen op uwv.nl kunt u snel zelf zien hoe groot de kans is dat uw vrijwilligerswerk aan onze voorwaarden voldoet. Ook kunt u zien hoe u toestemming voor uw vrijwilligerswerk aanvraagt.

Vanaf nu kunt u gebruikmaken van:

Let op: vraag altijd toestemming voor uw vrijwilligerswerk bij ons aan. Ook als het stappenplan aangeeft dat uw vrijwilligerswerk mogelijk gevolgen kan hebben voor uw WW-uitkering. Het kan zijn dat u persoonlijke situatie toch anders is en dat u wel toestemming van ons krijgt voor vrijwilligerswerk met behoud van WW. Doe dit minimaal een maand voordat u wilt beginnen met het vrijwilligerswerk. UWV heeft namelijk een maand nodig om een beslissing te nemen.

Campagne

Het stappenplan, de instructievideo en de 2 informatieve video’s zijn onderdeel van een campagne over de dienstverlening van UWV. Via radiospots en reclame via internet en social media informeert UWV u over het gebruik en de voordelen van deze nieuwe hulpmiddelen.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten