Verliest u uw baan? Weet wat u moet doen

geplaatst op 17 februari 2016

De detailhandel staat steeds meer onder druk. Voor werknemers die hierdoor hun baan verliezen, is dit erg vervelend. Lees wat u kunt doen als u werkloos raakt.

De detailhandel heeft het op dit moment erg moeilijk. Denk aan warenhuisketen V&D, die enkele weken geleden failliet is verklaard. Of het faillissement van winkelketen Macintosh. Duizenden werknemers moeten nu op zoek naar nieuw werk. 

Was u werkzaam in de detailhandel? En heeft u niet direct een nieuwe baan? Dan kunt voor een uitkering en ondersteuning bij het vinden van nieuw werk bij ons terecht.

Vraag op tijd een WW-uitkering aan

Verliest u uw baan? Schrijf u dan in als werkzoekende op werk.nl en vraag uw WW op tijd aan. Doe dit binnen 1 week na uw eerste werkloosheidsdag. Een handig hulpmiddel bij uw WW-aanvraag is de Checklist WW (pdf, 164 kB). Hierin staat overzichtelijk op een rij wat u rond uw WW-aanvraag moet regelen en wanneer u dit moet doen.

Vul de Inkomstenopgave op tijd in

U geeft maandelijks uw inkomsten aan ons door met het formulier Inkomstenopgave. Ook wanneer u geen inkomsten heeft. Als u in februari werkloos wordt, vult u vanaf 1 maart de Inkomstenopgave in op Mijn UWV. Wij betalen de uitkering binnen 10 werkdagen nadat wij uw opgave hebben ontvangen. Het bedrag staat dan binnen 3 dagen op uw rekening.

Weer aan het werk gaan

Vindt u niet direct nieuw werk, dan kunnen we u via werk.nl helpen. Bijvoorbeeld met de online training Solliciteren.

Het kan ook zijn dat u snel werk vindt. Bij een nieuwe werkgever, of misschien maakt uw werkgever in de toekomst toch een doorstart. Heeft u een WW-uitkering aangevraagd, of ontvangt u deze al? Dan geeft u deze verandering aan ons door met het Wijzigingsformulier WW.

Meer informatie

Ga naar werk.nl voor meer informatie over het vinden van een baan. Op Ik word werkloos vindt u meer informatie over de WW-uitkering.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten