Doelgroepregister online: controleer zelf of u erin bent opgenomen

geplaatst op 17 november 2015

Sinds 17 november 2015 is het doelgroepregister online. U kunt nu via Mijn UWV op uwv.nl zelf controleren of u hierin bent opgenomen.

Alleen eigen registratie zichtbaar

U kunt alleen zien of u zelf in het doelgroepregister staat. U kunt niet zien of andere mensen erin staan. Werkgevers kunnen met een burgerservicenummer wel controleren of een sollicitant of werknemer in het doelgroepregister staat.

Wat is het doelgroepregister?

Het doelgroepregister is een landelijk register, waarin alle mensen staan die in aanmerking komen voor een baan uit de banenafspraak. UWV beheert dit register. De banenafspraak is de afspraak tussen kabinet en werkgevers om extra banen te creëren voor mensen met een ziekte of handicap. Werkgevers moeten tot 2026 in totaal 100.000 extra banen realiseren. De overheid 25.000. Deze afspraken zijn een onderdeel van de Participatiewet.

Participatiewet

Door deze afspraken in de Participatiewet wil het kabinet bereiken dat meer mensen sneller en gemakkelijker aan het werk gaan. Het gaat om mensen met een ziekte of handicap en mensen met een bijstandsuitkering.

Mijn UWV

Om in te loggen op Mijn UWV heeft u DigiD nodig. Als u nog geen DigiD heeft, kunt u dit aanvragen via digid.nl.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten