Afspraken Marokko en Nederland veranderd

geplaatst op 22 september 2016

Nederland en Marokko hebben de afspraken over de hoogte van de WGA-vervolguitkering en de toeslag aangepast.

Bent u voor 1 oktober 2016 in Marokko gaan wonen en woont u daar nog steeds en heeft u een WGA-vervolguitkering? Dan verandert er voor u op dit moment niets. Heeft u daarbij een toeslag van UWV? Dan verandert de hoogte daarvan mogelijk wel als er iets in uw inkomsten of situatie verandert. Bijvoorbeeld als u, of uw partner, gaat werken.

Van WGA-uitkering naar WGA-vervolguitkering

Heeft u een andere WGA-uitkering en wijzigt die na 1 oktober 2016 in een WGA-vervolguitkering? Dan wordt de hoogte van de uitkering verlaagd, omdat het leven in Marokko goedkoper is dan in Nederland. De uitkering wordt 10% lager dan de uitkering die u zou krijgen als u in Nederland zou wonen.

Als u op of na 1 oktober 2016 naar Marokko verhuist

Heeft u een WGA-vervolguitkering? Of verandert uw WGA-uitkering in WGA-vervolguitkering na uw verhuizing? Dan wordt de hoogte van de uitkering aangepast in Marokko. Deze wordt 10% lager dan de uitkering die u zou krijgen als u in Nederland blijft wonen. Heeft u ook een toeslag op die uitkering? Dan wordt de hoogte daarvan ook aangepast. De verlaging van de toeslag hangt af van de verhuisdatum naar Marokko.

Bekijk ook de veranderingen voor de kinderbijslag en de Nabestaanden Anw op www.svb.nl.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten