Vrijwilligers mogen aan de slag bij Giro d'Italia

geplaatst op 30 maart 2016

Uitkeringsgerechtigden mogen met behoud van hun WW-uitkering als vrijwilliger helpen bij de start van de Giro d’Italia. Dat laat minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag aan de Tweede Kamer weten. De ‘Giro’, een van de grootste wielerwedstrijden van de wereld, start op 6 mei in Apeldoorn. Ook op 7 en 8 mei wordt er in ons land gekoerst voordat het peloton zich naar Italië verplaatst.

Bij UWV komen verzoeken binnen van uitkeringsgerechtigden die graag vrijwilligerswerk willen doen bij dit wielerevenement. Omdat er sprake is van een commercieel evenement laten de huidige regels dat niet toe. Minister Asscher maakt een uitzondering omdat het hier, net als bij de start van de Tour de France vorig jaar in Utrecht, gaat om een eenmalig en uniek evenement. Ook is er geen sprake van verdringing van werknemers en is de kans klein dat een uitkeringsgerechtigde een reguliere baan misloopt door een paar dagen vrijwilligerswerk te doen.

Onderzoek regels vrijwilligerswerk

Asscher laat momenteel onderzoeken of de regels voor vrijwilligerswerk door uitkeringsgerechtigden moeten worden aangepast. De uitkomsten van deze evaluatie verwacht hij rond de zomer. De ervaringen rond de Tour de France en de Giro d’Italia neemt de minister mee in zijn evaluatie.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten