Veel 50-plussers aan de slag door samenwerking met Connexxion

geplaatst op 02 februari 2016

Connexxion en UWV zijn in juni 2015 een samenwerking aangegaan om openstaande banen bij Connexxion te vervullen met werkzoekenden van UWV en gemeenten. Er zijn gedurende de looptijd van deze overeenkomst al ruim 80 werkzoekenden aan de slag gegaan bij de vervoerder. In 2016 willen de partijen nog eens 150 werkzoekenden bemiddelen op openstaande vacatures.

Van de 80 werkzoekenden die een baan vonden is de helft 50 jaar of ouder. De regionale werkgeversservicepunten hebben 60 kandidaten van UWV bemiddeld en 20 van de gemeente. De meeste werkzoekenden vonden een baan als taxichauffeur in het leerlingen- en ouderenvervoer. Deze kandidaten hebben eerst een opleiding gevolgd via Connexxion. 13 kandidaten hebben een opleiding tot buschauffeur gevolgd en zijn nu aan de slag.

Bart Schmeink, CEO Connexxion: ‘Wij zijn een grote speler in de wereld van openbaar vervoer, taxi, touringcar en mobiele zorg. Een wereld die letterlijk in beweging is. Hierbij zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers. Omdat wij midden in de maatschappij staan, zetten wij ons in om werkzoekenden van UWV en gemeenten een plek te geven binnen ons bedrijf. Ik zet me dan ook persoonlijk in om ervoor te zorgen dat wij de samenwerking met de werkgeversservicepunten van UWV en gemeente blijven opzoeken’.

Tof Thissen, directeur UWV Werkbedrijf: ‘Ik ben erg trots op het resultaat dat we nu al samen hebben geboekt. Het is goed om te zien dat Connexxion mensen van UWV en gemeente een opleiding met baan kan aanbieden. Maar we gaan door. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen de 150 plaatsingen gaan halen in 2016.‘

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten