Twitter en UWV organiseren online banenmarkt #JouwBaan

geplaatst op 19 mei 2016

Twitter organiseert samen met partners UWV en Monsterboard op donderdag 19 mei de online banenmarkt #JouwBaan. Op deze dag kunnen werkgevers hun vacatures met de hashtag #JouwBaan onder de aandacht brengen van werkzoekenden. Werkzoekenden kunnen zichzelf in de schijnwerpers zetten. Hiermee wil Twitter laten zien dat het platform kan worden ingezet als ‘recruitment tool’. In 2015 was #vacature de meest gebruikte hashtag op Twitter.

#MatchAlert

Om werkgevers die een vacature Tweeten en werkzoekenden die zichzelf via Twitter presenteren een handje te helpen, probeert UWV deze dag zoveel mogelijk matches te maken. Dat doet UWV in de vorm van een Tweet aan de betreffende werkgever en werkzoekende met de hashtag #MatchAlert. UWV maakt daarbij gebruik van de monitoring tool van Buzzcapture

Steeds meer werkgevers zetten social media in om personeel te werven. Dat blijkt uit onderzoek van UWV onder bedrijven die in 2015 vacatures hebben geplaatst. Bijna een op de vijf bedrijven zet social media in. In 2013 was dat nog minder dan een op de tien zo blijkt uit onderzoek.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten