Thuiszorgorganisatie TSN failliet

geplaatst op 16 maart 2016

Zoals al een paar weken werd verwacht, is Thuiszorgorganisatie TSN vandaag door de rechtbank in Zwolle failliet verklaard. Hierdoor komen naar verwachting zo’n 10.000 mensen op straat te staan. TSN regelt de thuiszorg voor zo’n 40.000 klanten.

TSN had sinds november uitstel van betaling. Nu het faillissement definitief is, neemt UWV de komende zes weken de faillissementsuitkering over voor alle medewerkers. Over de maand maart hebben de medewerkers nog geen salaris van TSN ontvangen, maar gezien het feit dat UWV goed was voorbereid op het komende faillissement, kan – ondanks de drukte bij de afdeling Faillissementen bij UWV - de loonovername snel worden uitgevoerd. Naar verwachting krijgen de medewerkers hun salaris over maart nog deze maand overgemaakt.

De thuiszorgorganisatie was vooral actief in het oosten van het land, maar is verspreid over een groot gebied. Voor de medewerkers gaat UWV informatiebijeenkomsten organiseren waarbij zij vragen kunnen stellen over de faillissementsuitkering, achterstallige tegoeden en de WW. Die bijeenkomsten vinden plaats van maandag 21 tot en met donderdag 24 maart.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten