Nieuwe editie UWVMagazine: ‘Meer aandacht voor menselijke maat’

geplaatst op 18 februari 2016

Deze week een nieuwe editie van UWVMagazine online en het blad UWVMagazine. In het februarinummer van het blad onder andere een interview met Tof Thissen, directeur UWV Werkbedrijf. In de ogen van het grote publiek heeft UWV de naam een fabriek te zijn, waar regels belangrijker lijken dan de klant zelf. Thissen reageert: ‘De leidende gedachte voor de komende jaren is dat we meer uitgaan van de individuele situatie van mensen’.

Villa Voorschot

Verder in UWVMagazine een artikel over Villa Voorschot, een opvanghuis in Voorschoten dat vooral tot stand is gekomen dankzij ouders van opgroeiende jongeren met autisme en een (verstandelijke) beperking. Ook de gemeente speelde een rol bij de totstandkoming van Villa Voorschot: ‘Het is van belang dat je als gemeente een goede voedingsbodem hebt voor dit soort initiatieven’, aldus wethouder Inge Nieuwenhuizen.

Werkloos, wat nu?

Tegelijk met het (papieren) februarinummer, verscheen ook UWVMagazine online. Dit nummer bestaat bijna uitsluitend uit video’s. Behalve een mini-documentaire over Villa Voorschot, besteedt UWVMagazine in een tweetal videoportretten aandacht aan wat het met mensen doet als je wordt ontslagen. Cijfers uit de eerder gepubliceerde januarinota en arbeidsmarktprognose zijn samengevat in een animatiefilm.

Wilt u het blad UWVMagazine of de maandelijkse e-mail alert van UWVMagazine online ontvangen? Meld u aan.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten