Primeur op de Twitter banendag: solliciteren met een video via Twitter

geplaatst op 23 februari 2015

Tijdens de eerste banendag op Twitter die morgen in samenwerking met UWV en Monsterboard wordt georganiseerd, vindt een wereldwijde primeur plaats. Het UWV heeft zojuist bekend gemaakt tijdens de banendag 130 trainees te gaan werven.

Kandidaten worden opgeroepen om morgen hun 'pitch' in de vorm van een filmpje (maximaal 30 seconden) onder vermelding van #UWV #JouwBaan #dts (durf te solliciteren) te Tweeten. De 10 meest originele pitches worden beloond met een uitnodiging voor de landelijke selectiedag. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat sollicitanten gevraagd worden om aan de hand van een video via Twitter te solliciteren. 

Tijdens de Twitter banendag zullen organisaties massaal openstaande vacatures delen via de hashtag #JouwBaan. HR-managers van de deelnemende organisaties zitten bovendien achter de knoppen van de officiële Twitter accounts van deze organisaties om zo direct in gesprek te kunnen treden met potentiële kandidaten. Een aantal toonaangevende merken heeft zijn naam aan dit evenement verbonden. Deelnemers zijn: UWV, Monsterboard, Randstad, Tempo-Team, Conclusion IT, Capgemini, de Rijksoverheid, het Ministerie van V&J, de NS, de KNVB, Defensie, RTL Nederland, ING, Vodafone, T-Mobile, Deloitte, Accenture en de Belastingdienst. De volledige lijst met deelnemende Twitter accounts in Nederland treft u hier en de lijst met deelnemers in Europa hier.

Enkele highlights:

  • Monsterboard en social job expert Fiona Stoop verzorgen twee Q&A sessies op Twitter waarbij HR-managers voorgelicht worden over social recruitment en werkzoekenden antwoord krijgen op de vraag: hoe vind ik een baan via Twitter?
  • Randstad roept kandidaten op om hun motivatie te sturen en beloont de beste inzendingen met sollicitatietrainingen en CV-checks.
  • De Rijksoverheid organiseert Q&A sessies met Rijkstrainees en medewerkers om potentiële kandidaten te laten zien wat werken bij het Rijk inhoudt.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten